Sakal Ekimi: Bilmeniz Gerekenler

  • Anasayfa
  • Sakal Ekimi: Bilmeniz Gerekenler

Sakal ekimi, sakal bölgesindeki kılların dökülmesi, buna bağlı olarak seyrelmesi veya çıkışının hiç olmadığı durumlarda tercih edilen bir yöntemdir. Donör bölgesinden alınan kıl kökleri ekim yapılacak bölgeye, favori ve çene bölgesine, ekilir ve operasyon gerçekleşmiş olur. Bu çözüm yolu uygulandıktan sonra hasta iyileşme sürecine girer ve bu süreçte bazı dikkat etmesi gereken konular vardır.

Sakal Ekimi: Bilmeniz Gerekenler

Contents

Sakal Ekimi Sonrası Süreçte Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sakal ekimi sonrası süreç kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu süreçte dikkat edilmesi gereken ve süreci olumlu bir şekilde atlatmak için yapılması gereken hususlar vardır:

  • Sakal ekimi operasyonundan sonraki ilk iki hafta kişi yüzüne dikkat etmeli, ekim yapılan bölgelerde basınç ve sürtünme oluşturacak her türlü hareketten kaçınmalıdır.
  • İlk iki gün boyunca sakal bölgesine su değdirilmemeli ve bu bölge yıkanmamalıdır. Yapılacak ilk yıkama işlemi mümkünse ekim işlemi gerçekleştirilen klinik tarafından gerçekleştirilmelidir.
  • Operasyon sonrası kıl köklerinde kızarıklık ve kabuklanma olası komplikasyonlardandır. Herhangi bir müdahale gerektirmez. Yaşanan bu durum 3. Günden itibaren normal hale dönmeye başlar. Bu esnada kabuklara dokunmaktan kaçınılmalıdır.
  • Ekim sonrası hafif kanamalar ortaya çıkabilir fakat böyle bir durum yaşandığında bölgenin, ekilen sakal kökünü etkilememek adına, silinmemesi gerekir.
  • İyileşme sürecinin yavaşlamaması adına alkol ve sigara tüketiminden bir süreliğine uzak durulması gerekir.
  • Sakal bölgesi 1 hafta boyunca güneş ışığından korunmalıdır.
  • Sauna, hamam veya sıcak suya girilmemelidir.
  • Ekim yapılan bölgenin hassasiyetinden dolayı uyku pozisyonlarına dikkat edilmelidir, mümkünse sırt üstü yatılması ve yastıkla olan temasın minimum düzeyde tutulması gerekir.

Sakal Ekimi Sonrası İlk Yıkama

İşlemden sonra tercihen sakal ekiminin yapıldığı klinikte ilk yıkama yapılmalıdır. Eğer mümkün değilse de doktorun direktifleri doğrultusunda dikkatli bir şekilde evde yapılabilir.

  • Yıkama esnasında aşırı sıcak ve soğuk sudan kaçınılması gereklidir. Kullanılacak su ılık olmalıdır.
  • Yıkama işleminde doktorunuz tarafından önerilen losyon veya şampuan kullanılmalıdır.
  • Sakalın nazikçe yıkanması ekilmiş olan köklere zarar vermese bile dikkatli olunmalıdır. Losyon sakala sürüldükten sonra fazla bastırmadan masaj hareketleri ile yıkamak gerekir.
  • Yıkama esnasında kabuklanmalar dökülecektir, ekilen köklerin de beraberinde dökülmemesi adına özenli bir şekilde yıkama işleminin sürdürülmesi gerekmektedir.
  • Losyonla masaj hareketleri yapıldıktan sonra sakal bölgesi ılık suyla iyice durulanmalı ve bölge doğal bir şekilde kurutulmalıdır.

 Sakal Ekimi Sonrası İlk Yıkama

Sakal Ekimi Sonrası Tıraş Olma

Hastanın işlem sonrası tıraş olmak için en az 2 ay beklemesi gerekir. Bu süreçte cilt iyileşir ve ekilen kökler yeterince yerleşmiş olur. Elektrikli tıraş makinesi kullanmak ekim bölgesinde daha az tahrişe neden olacağından tercih edilebilir bir yöntemdir. Yapılan tıraş esnasında tıraş bıçağı kullanılacaksa ekim işleminden sonra en az 6 ay beklemek gerekir.

Fakat yine de tıraş zamanınızı ve yönteminizi doktorunuzla konuşup belirlemek en sağlıklı karar olacaktır.

Sakal Ekimi Hakkında Çok Sorulan Sorular

Sakal Ekimi Teknikleri Nelerdir?

Sakal ekim işlemi için kullanılabilecek üç çeşit yöntem vardır: FUT (Foliküler Ünite Transplantasyonu) ve FUE (Folliküler Ünite Ekstraksiyonu). Bu işlem için bir teknik de “Doğrudan Saç Ekimi” anlamına gelen DHI yöntemidir. Fakat günümüzde uzmanlar ve hastalar FUE yöntemini tercih etmektedir. Bunun nedeniyse en güncel ve en sağlıklı yöntem olmasıdır. FUE yöntemiyle ciltte herhangi bir kesi olmadan özel bir aletle kıl kökleri alınır ve ekim yapılacak bölgeye yerleştirilir. En doğal ekim sonucuna varmanıza yardımcı olan bu teknik sayesinde hastanın suratında herhangi bir yara da oluşmadığı için enfeksiyon riski yok denebilecek kadar azdır.

Sakal Ekimi Teknikleri Nelerdir?

Sakal Ekimi Yapıldıktan Sonra Ne Kadar Sürede İyileşir?

Hastanın genel sağlık durumu, cilt tipi ve işlem sırasında uygulanan tekniğe göre değişiklik gösterse de genel olarak iyileşme süreci 10-14 günü kapsar.

Sakal Ekim İşlemi Ne Kadar Sürer?

Ekim yapılacak alanın genişliğine ve folikül sayısına göre değişse de genellikle 4-6 saat sürer.

Sakal Ekimi Sonrası Ekilen Sakallar Ne Zaman Çıkar?

Sakal ekim operasyonu sonrası 2-3 haftalık süreçte aynı saç ekiminde olduğu gibi şok dökülme yaşanır ve ardından sakalların yeniden çıkma süreci başlar. Döküldükten sonraki 3-4 ay içinde yeni sakallar çıkmaya başlar ve tamamen gelişmesi 8-12 ay sürebilir.

Kimler Sakal Ekimi Yaptırabilir?

  • Genetik sebeplerden kaynaklı, sakal bölgesinde seyreklik yaşayan ya da hiç sakalı olmayan kişiler,
  • Hormonal bazı değişiklikler sonucu sakal kaybı yaşayan kişiler,
  • Yaşlanma nedeniyle sakal kaybı yaşayan kişiler,
  • Çevresel faktörlerden dolayı sakal bölgesinde açıklık, dökülme yaşayan kişiler,
  • Sakal bölgesinde yara izi, yanık izi bulunan ve bunların görüntüsünden rahatsız olan kişiler sakal ekimi yaptırabilir.

Daha detaylı bilgi almak için, bize ulaşın.

Sakal Ekimi: Bilmeniz Gerekenler
FİYAT SOR
Hemen Arayın: +90 533 051 42 11
X