Saç Ekiminde Donör Bölgede İz Kalır Mı? Seyreklik Olur Mu?

  • Anasayfa
  • Saç Ekiminde Donör Bölgede İz Kalır Mı? Seyreklik Olur Mu?

Contents

Donör Bölge Nedir?

Saç ekimi işleminde ekilecek saç köklerinin alındığı bölgeye donör bölge adı verilir. Bu bölge genellikle şakaklar ve ense bölgesidir. Çünkü bu bölgelerdeki saçlar dökülmeye karşı en dayanıklı saçlardır ve ekildikleri yerlerde de dirençlerini sürdürürler. Ancak bu bölgenin yetersiz olduğu bazı durumlarda başka bölgelerden de örneğin sırt, sakal bölgesi gibi yerlerden de kök alınıp ekilebilir. Donör bölgesi seçilirken saçların yoğunluğu, tipi, kalitesi, rengi ve büyüme hızı dikkate alınır.

Donör Bölgeden Alınan Saç Greftleri Nasıl Saklanır?

Saç greftleri, nem, sıcaklık ve oksijen seviyesi gibi bazı faktörlere dikkat edilerek saklanması gerekir. Bu sebeple, saç greftleri özel bir çözelti içinde saklanmalıdır. Bu çözelti, saç greftlerinin canlı ve sağlıklı kalmasını sağlamak için özel olarak formüle edilmiştir. Ayrıca saç greftlerinin saklanması sırasında, sıcaklık 2 ile 8 derece arasında olmalıdır. 

Donör Bölgeden Alınan Saç Greftleri Nasıl Saklanır?

Donör Bölgedeki Saç Kökleri Yeniden Büyüyebilir mi?

Evet, büyüyebilirler. Donör bölgedeki saç köklerinin yeniden büyüme kapasiteleri yüksektir. Ancak, saç ekimi operasyonu sonrasında, saç köklerinin yeniden büyümesi biraz zaman alabilir. Bu süreç için birkaç ay gerekebilir. Saç kökleri dinlenme dönemine girer ve büyüme süreci yavaşlar. Fakat, genellikle 6-12 ay içinde saç kökleri yeniden büyür ve normal saç büyümesi başlar.

Saç ekimi işlemi yaptırmayı düşünen kişilerin, bu bekleme süresini bilmeleri ve sabırlı olmaları gerekir.

Saç Ekiminde Donör Bölgede İz Kalır Mı? Seyreklik Olur Mu?

Donör Bölgede İz Kalır Mı?

Modern tekniklerle yapılan saç ekiminden sonra dahi donör bölgesinde az da olsa iz kalması kaçınılmazdır. Donör alanda her bir saç folikülünün çıkarıldığı yerde 1 mm’den daha küçük yara izleri kalır. Fakat bu durum kişinin cilt yapısına göre değişebilir. Ayrıca yine bu bölgede bir miktar saçlarda seyrelme olur. Donör bölgede yaralar 2-3 hafta içinde iyileşir ve çok küçük izler kalır.

İzlerin Kalmasını Önlemek için Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu izleri azaltmak için cerrahın becerisi ile ve doğru teknikleri kullanmakla doğru orantılıdır. Ayrıca donör bölgenin durumuna göre yeterli ve uygun sayıda saç kökü almak, çok aşırı sayıda kök almamak hem seyrelmeyi önler hem de izlerin azalıp dikkat çekmemesini sağlar. İyileşme döneminden sonra da uzayan saçlar izleri gizler.

Ekim işleminden 1 hafta sonra donör bölgedeki kalan yeterli sayıdaki saç izleri kapatacak uzunluğa ulaşır. İyileşme süreci devam ettikçe de bu izler çok daha az görülmeye başlar.

Saç ekimi sonrası izlerin kalmasını önlemek adına aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

  • Doktorunuz saç ekiminden sonra size pansuman önerebilir, önerilerine uygun pansuman yapın.
  • Alkol ve sigara kan dolaşımını olumsuz etkileyebilir ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir bu yüzden alkol ve sigaradan uzak durun.
  • UV ışınlarından kaçının. Güneş ışınları, bölgede yanma ve tahrişe sebep verebilir.
  • Saç derinizin bakımına özen gösterin.
  • İyileşme döneminde donör bölgesinde ciddi kaşıntı olabilir, kaşımamaya özen gösterin.
  • Doktorunuzun önerdiği şampuanları ve kremleri kullanın.

Saç Ekiminde Seyreklik Olur mu?

Seyreklik, işlemin yapıldığı bölgede saç köklerinin yeterli sayıda olmaması durumunda ya da ekilen saçların gerektiği kadar büyümemesi sonucu oluşabilir. Ayrıca seyreklik oranı, işlemin yapıldığı tekniğe ve bölgeye bağlı olarak değişebilir.

Seyreklik oluşması durumunda, saç ekimini yapan doktorunuzla iletişime geçmeniz önerilir. Doktorunuz sizinle seyreklik problemini tespit ederek uygun tedaviyi paylaşacaktır. Bunlar arasında, ikinci seans saç ekimi, PRP tedavisi ya da diğer saç tedavisi seçenekleri olabilir.

Merak ettiklerinizi sormak ve fiyat bilgisi almak için bize ulaşın.

Saç Ekiminde Donör Bölgede İz Kalır Mı? Seyreklik Olur Mu?
FİYAT SOR
Hemen Arayın: +90 533 051 42 11
X