Saç ekimi denilince akla ilk gelen erkek saç ekimi olsa da kadınlar da saç ekimi konusuna son derece hassasiyet göstermektedir. Saçları sürekli dökülen ve seyrek bir saça sahip olan kadınlar saç ekimi yöntemi ile kalıcı olarak çözüme ulaşabilirler. Genellikle kadınlarda saç ekimi işlemi FUE yöntemi kullanılarak uygulanır. Bu yöntemin tercih edilmesinin en büyük sebebi tıraş olmadan saç ekimi imkânı sunmasıdır. Ayrıca bu işlem halk arasında ağrısız saç ekimi olarak da söylenir.
FUE yönteminin bir diğer önemli avantajı ise operasyon sonrası iz kalmasını önlemesidir. Eğer FUT gibi bir yöntem tercih ederseniz yüksek ihtimalle başınızda operasyonun izleri kalacaktır. Bu nedenle kadınlarda saç ekimi için en uygun yöntem FUE diyebiliriz. Tabii ki dileğinize ve uzman hekiminizin önerilerine göre diğer saç ekimi yöntemlerini de tercih edebilirsiniz.
FUE yöntemi, genellikle ense kısmından belirlenen bir alandan saç kökleri toplanarak uzman hekim tarafından özenle belirlenmiş noktalara ekim işlemi yapılır. Bu çoğu erkeklerin tercih ettiği gibi saçların kazınmasına gerek kalmaz. 6 veya 8 saat aralığında değişen bu operasyon sürecinden hemen sonra hasta evine dönebilir. Genellikle bu işlem tek seansta tamamlanır. Bu sürenin yarısında saç kökleri alınır diğer yarısında ise ekim işlemi tapılır. Operasyon sonrası dikkat etmeniz gereken bir takım unsurlar vardır. Bunu size uzman hekiminizin iletecektir ancak yine de genel kuralları anlatalım. Operasyon sonrası ilk 3 gün içerisinde saçlarınızı yıkarken çok dikkatli olmalısınız. Ekim yapılan bölgenin çok fazla baskı görmemesi gerekiyor. Ayrıca yıkarken suyun sıcaklığına dikkat etmelisiniz. Ne çok fazla sıcak ne de çok soğuk suyla yıkama işlemini gerçekleştirmeyiniz. Operasyon sonrası ilk hafta şişlik veya kabuklanma gibi yan etkiler görebilirsiniz. Merak etmeyin bunların hepsi normal ve kısa sürede geçecektir. Bu süre zarfında kabukları elinizle koparmamalı ve sert bir şekilde başınızı kaşımamalısınız. Başınızda olağanüstü bir denk değişikliği ve belirtilen yan etkiler dışında bir sorunla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden uzman hekiminize danışmalısınız. Uzman hekiminiz sizi belirli sıklıkla pansumana çağıracaktır. Bu pansumanları zamanında ve kaçırmadan yaptırmanız önerilir. Sonrasında doktor kontrolleri gerçekleştikten sonra günlük hayatınıza dönmeye hazır olursunuz.