5000 Greft Saç Ekimi

Saçları dolgun ve hacimli görünmeyen çoğu kişi son zamanlarda oldukça popüler hale gelen 5000 greft saç ekimi tedavisine yönelmektedir. Saç ekim tedavisinde uygun bir donör bölgeden alınan saç greftleri açıklık olan bölgeye nakledilir. Saç ekimi yapacak uzman doktor ile saç ekim yöntemlerinden biri seçildikten sonra hastalar kullanılması gereken greft sayısını merak etmektedirler. Gerekli greft sayısı saçlarınızın dökülme şiddeti, istediğiniz saç dolgunluğuna göre değişmektedir. Standart bir saç ekim tedavisinde 2000 ila 3000 greft yeterli olurken norwood tip 4 ve 5 saç dökülmesi gibi durumlarda 5000 greft saç ekim gerekmektedir. Bu işlemler kişiye yönelik değişim göstermektedir.

Contents

5000 Greft Saç Ekimine Uygun Muyum?

Saç yoğunluğunuz ense bölgesi dışında çok değilse fazla sayıda greft ekimine ihtiyacınız olabilir. Saç ekim işlemleri arasında bulunan 5000 greft saç ekimi işlemi; kellik, yoğun açıklık, seyrek saç problemlerini yaşayan kişilere önerilmektedir. 5000 greft saç ekimi mega seans olarak da bilinir. Bu tedavi yöntemi 2000-4000 saç greftinin ekildiği saç ekim prosedürlerinden daha karmaşık olduğundan her hasta için uygun değildir. Tedaviyi uygulayabilmek için donör bölgeden alınacak 5000 greft için sağlıklı saç greftlerin sayısının yeterli olması gerekir. Uzman doktor ile görüştükten sonra yaşınıza ve yüz tipinize uygun en doğal görünümü sağlayan saç ekimine karar verilir.

5000 Greft Yeterli Mi?

Sınırsız saç kökleriniz olsa bile sınırsız greft ekilemez. İdeal olan 5000 grefti geçmemektedir. Fazlasının nekroz riski vardır. Nekroz, bir veya birden fazla sayıda hücrenin geri dönüşemez şekilde hasar görmesine denir.

5000 Greft Saç Ekimi

Saç Ekimi

5000 Greft Saç Ekimi Nasıl Uygulanır?

Doktorunuzla birlikte saç ekim tekniğine karar verdikten sonra;

  1. Donör bölge tıraş edilir.
  2. Lokal anestezi uygulanır. Bu sayede minimum ağrıda bir işlemdir.
  3. Saç greftleri uzman cerrahlar tarafından manuel veya punch aleti ile toplanır. Alınan greftler canlılıklarını koruyabilmeleri için medikal bir ortamda korumaya alınır.
  4. Ekim yapılacak bölgeye mikro delikler açılarak saç ekimine hazır duruma getirilir.
  5. Ekim açısına dikkat ederek saç greftleri yerleştirilir.5000 grefti korumak için saç ekimi olan bölge bandajlanır ve cerrahi operasyon tamamlanmış olur. İyi sonuçlar almak için işlem sonrasında doktorun verdiği bakım talimatlarına uyulması gerekir.

5000 Greft Kaç Seansta Uygulanır?

Fue ve Dhı gibi saç ekim teknikleri ile saç ekimi tedavisi uygulanır. Saç ekim işlemlerinde seanslar kişiye göre değişiklik gösterebilmektedir. Birkaç seansta biten bu işlem bazı durumda tek seansta da bitebilir. Ancak bu işlemin tek seansta yapılması önerilmez. Yalnızca istenen durumlarda doktor uygun görürse tek seans uygulanabilir. Tek seans işlemleri uzun ve yorucu bir işlem olduğu için iki uzman doktor tarafından yapılması uygundur. Ancak belli aralıkla yapılması saçların düzgün ve dolgun çıkmasını sağlar. Risk faktörünü azaltmak için iki seansta yapılması önerilir.

5000 Greft Saç Ekimi Kaç Saat Sürer?

Saç ekim süresi hastalar için oldukça önemlidir. Bazı hastaların hemen iş hayatına dönmeleri gerekirken bazı hastalar ülke dışından saç ektirmek için gelmiş olabilir. Standart saç ekim operasyonlarına göre daha uzun süren 5000 greft saç ekimi ortalama 7-9 saatte tamamlanan, yok denebilecek ölçüde ağrılı bir işlemdir.

5000 Greft Kaç Saç Teli Eder?

Saç greftlerinde tekli,çift ve üçlü olmak üzere farklı sayıda saç teli bulunur. Saç ekim sırasında greftler saç teline göre ayrılır ve uygun şekilde saç ekimi yapılır. Ortalama hesaplara göre 5000 greft 9000 ile 1100 saç teli eder. Donör bölgesindeki saç köklerinin kalitesine göre değişir.

5000 Greft Saç Ekim Fiyatı Nedir?

5000 Greft Saç Ekim yaptırmak için fiyat almadan önce doktor kontrolü olunması gerekmektedir. Fiyatlar kişinin saç yapısı, istediği yoğunluğa ve greft sayısına göre değişmektedir. Bu nedenle fiyat bilgisi için muayene olmanız gerekir.

 

5000 Greft Saç Ekimi
FİYAT SOR
Hemen Arayın: +90 533 051 42 11
X